Látnivalók Mosonmagyaróváron és környékén

 

Óvári vár

 

A konferencia helyszíne a Széchenyi István Egyetem 2018-ban alapításának 200 éves jubileumát ünneplő Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara, melynek központi épülete a város jelképe, az Óvári vár. A történelmi falakon túl, az épület idilli környezetének egyik legszebb pontja a Vár-tó, melynek partján gyönyörű gesztenyefák árnyékában kapcsolódhat ki az ide látogató.

További információ a várról: http://mosonmagyarovar.utisugo.hu/latnivalok/var-mosonmagyarovar-87239.html

 

Mosonmagyaróvár belvárosa

 

A történelmi belváros sétálóutcáin, a Lajta-parti teraszokon, vendéglátóhelyeken a pihenni vágyók leülhetnek egy csésze finom kávéra vagy egy könnyű ebédre, ízletes vacsorára. A város történelmét számos emlékmű meséli el a látogatóknak...

További információ a városról: http://www.szigetkozportal.hu/hu/szigetkoz/mosonmagyarovar/

 

Termálfürdő

 

A város szívében található gyógyfürdőt Európa ötödik legjobb hatású, 2000 m mélyről feltörő gyógyvize táplálja. A 74˚C-os termálvíz számtalan jótékony hatású oldott sót tartalmazó hévíz, amely a jódos ásványvizek csoportjába sorolható.

További információ a termálfürdőről: http://www.tha.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=11&lang=hu

 

Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont

 

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont egy közel 300 éves magtárépületben nyílt meg 2012-ben. Négy szinten a négy őselem, a Víz, Föld, Levegő és a Tűz téma jegyében az állandó kiállítás mintegy 100 interaktív játéka minden érzékszervet próbára téve mutatja be a természeti törvényszerűségeket.

http://www.futuramoson.hu/hu

 

Szigetköz

 

A Szigetköz a Győri-medence Duna és a Mosoni-Duna által határolt kistája. A vadregényes Szigetköz egyedülálló természeti adottságaival, növény- és állatvilágával számos lehetőséget nyújt az aktív pihenésre vágyóknak. A természetjáró turisták páratlan tájakat járhatnak be, vagy akár két keréken csodálhatják meg a lenyűgöző élővilágot. A vizek szerelmesei sem maradnak program nélkül, részt vehetnek kajak- és kenutúrákon.

http://www.szigetkozportal.hu/

4 évszak a Szigetközben (Sörös Tibor videója)